niedziela, 23 listopada 2014

4# Urocze jeżyki


Hej moi mili goście. Widzę, że Was powoli przybywa więc z tej okazji chciałabym Wam pokazać jeżyki, które zrobiłam na moją 18-tkową imprezę. Niestety zrobiłam jeden mały błąd, który widać na zdjęciach a mianowicie jeżyki robiłam wieczorem dzień przed urodzinami dlatego leżakując sobie w lodówce troszkę ściemniały winogrona (ale człowiek uczy się na błędach :).

Na jednego jeżyka potrzebne będzie około:
- 40 kuleczek winogron
- 1 gruszka
- 2 całe goździki
- 40 wykałaczek


Ważne aby gruszki były "długie" takie jak te pokazane poniżej:
zdjęcie pochodzi z   http://www.vismaya-maitreya.pl/naturalne_leczenie_zdrowe_owoce_i_warzywa.html

















1. 1/3 gruszki obieramy ze skórki, powstanie tam głowa. Odcinamy plasterek, aby jeżyk nam się nie przewracał..
2. Winogron nabijamy na wykałaczkę i wbijamy w gruszkę.
3. Z goździków robimy oczka. Nosek można zrobić z rodzynki bądź czarnego winogrona.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz