niedziela, 4 stycznia 2015

7# Kluski z dnia poprzedniego.!

Zapewne każdemu z nas zdarza się ugotować za dużo klusek na przyjęcie, niedzielny obiad czy inną okazję. Odgrzewane w mikrofalówce są suche nawet polane masłem czy sosem. Najlepszym sposobem na wykorzystanie ich jest podpieczenie na patelni.

Danie jest gotowe w 10 minut.

- ugotowane kluski
- 1 cebula
- łyżka masła
- przyprawy

1. Masło rozgrzewamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na złoty kolor.
2. Kluski kroimy w kawałeczki wedle uznania i dodajemy do cebuli.
3. Smażymy aż uzyskają złoty kolor i doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami.
4. Jeśli będziemy je smażyć dłużej uzyskamy chrupiącą skórkę. Oczywiście wtedy trzeba je częściej mieszać aby się nie przypaliły.
Smaczne są, kiedy już na talerzu skropimy je odrobiną keczupu ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz