czwartek, 4 czerwca 2015

25# Zielone andruty.!

Andruty kolejny smak z mojego dzieciństwa. Mama przekładała je masą z mleka w proszku, jednak dlaczego czegoś nie zmienić.?

Składniki:
- 1 opakowanie wafli
- 400ml jogurtu naturalnego
- 2 opakowania galaretki-dowolny kolor w tym przypadku zielony
- kostka masła
- 100g cukru pudru

1. Jogurt mieszamy z galaretkami i podgrzewamy, aż galaretka się rozpuści. Chłodzimy.
2. Masło ucieramy z cukrem na gładką masę najlepiej robotem nie mikserem.
3. Do masła porcjami dodajemy masę jogurtowo-galaretkową i blendujemy tak długo, aż w powstałym kremie nie będzie żadnych grudek.
4. Kremem przekładamy wafle. dociskamy deską i najlepiej czymś ciężkim np grubą książką. Zostawiamy tak na kilka godzin. W innym przypadku wafle zaczną się rozklejać. Kroimy na sympatyczne trójkąty.

Gotowe.! Możemy zajadać się bez opamiętania ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz