środa, 15 czerwca 2016

48# Kolorowe andruty

Szybko, łatwo i bardzo efektownie. Tylko tak można określić dzisiejszy deser. :)

Składniki:
- suche wafle
- 1 budyń waniliowy lub śmietankowy
- 250ml mleka
- 2 łyżki cukru
- 1/2 kostki masła
- barwniki spożywcze (u mnie w proszku)

1. Budyń gotujemy według instrukcji jednak zamiast 0,5l mleka dajemy tylko 250ml. Studzimy.
2. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę-najlepiej robotem. Stopniowo dodajemy budyń i barwnik spożywczy.
3. Wafle przekładamy kremem i dociskamy książką ok 1,5h. Następnie wkładamy do lodówki. :) Przed podaniem kroimy w fantazyjne wzorki :)

                                       Smacznego.! :D

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz