piątek, 22 stycznia 2016

43# Banany pieczone na masełku z ananasem i bitą śmietaną.

Mmm.. Cały dom pachnący bananami i masłem.. Coś niesamowitego. Jednak smak jest wręcz obłędny. Zachęcam do spróbowania ;)

Składniki:
- 4 banany
- 1 świeży ananas
- śmietana 30% ZOTT w kubeczku (ok 200ml)

1. Banany obieramy ze skórki, kroimy na 3 kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i pieczemy banany po 2-3 min z każdej strony. Możemy podczas pieczenia posypać je słodkim kakaem.
2. Ananasa obieramy ze skórki, zaczynając od odcięcia liści z ok jednym centymetrem owoca. Kroimy na plastry a następnie na ósemki.
3. Śmietanę ubijamy z odrobiną cukru pudru. Wszystko wykładamy na talerzyk i delektujemy się tym niebiańskim smakiem ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz