poniedziałek, 27 kwietnia 2015

19# Fasolka szparagowa z bułką tartą.

Fasolka z bułką mmmm.. smak z dzieciństwa. Taką fasolkę zawsze robiła moja babcia. Dzięki niej piątkowe obiady bez mięsa nie były takie straszne ;)

Składniki:
- 500g fasolki szparagowej
- 1/2 kostki masła
- bułka tarta (nie podaję dokładnej ilości, ponieważ jest ona dowolna-jak kto lubi, ja daję 4 kopiaste łyżki)

1. Fasolkę obieramy z ogonków z obu stron, dodajemy łyżeczkę soli, łyżeczkę cukru i gotujemy do miękkości.
2. Masło topimy na patelni gdy zacznie się pienić dodajemy bułkę i smażymy na złoty kolor. Na koniec dodajemy fasolkę, chwilę podsmażamy i gotowe ;)

Smacznego.!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz