- 2 czerwone galaretki
- słoiczek ulubionej konfitury
- 2 budynie
- 1 kostka masła
- 500ml mleka
Przepis na biszkopt:
http://warzechawkuchni.blogspot.com/2015/03/9-zachwycajacy-biszkopt.html
1. Galaretki rozpuszczamy w szklance wrzątku. Gdy galaretka porządnie się rozpuści dodajemy dżem mieszamy i dolewamy wody tak aby całość nie przekroczyła 800ml. Wlewamy do wysmarowanej tłuszczem silikonowej formy i wstawiamy do lodówki do wystygnięcia.
Jeśli jesteśmy odważni możemy galaretkę wylać bezpośrednio na biszkopt wysmarowany kremem oczywiście znajdujący się w specjalnej obręczy jednak już kilka razy goniłam galaretkę po lodówce więc zrezygnowałam z tego sposobu.

3. Pieczemy biszkopt według przepisu.
4. wystudzony biszkopt smarujemy kremem (troszkę zostawiamy do ozdobienia). Na wierzch kładniemy galaretkę i delikatnie zdejmujemy formę.
5. Tort przybieramy kremem i np. sezonowymi jadalnymi kwiatami. Możemy również użyć świeżej mięty lub melisy;)
Jadalne kwiaty:
http://warzechawkuchni.blogspot.com/2014/12/jadalne-kwiaty.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz