poniedziałek, 27 kwietnia 2015
17# Ser z kminkiem lub bez.
Składniki:
- 500g twarogu półtłustego
- 1 łyżeczka soli
- 1 kopiasta łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżki masła
- 2 łyżeczki curry (nie jest konieczne)
- kminek wedle uznania
1. Twaróg gnieciemy widelcem (najlepiej metalowej) w miedzy czasie dodając sól i sodę.
2. Serek odstawiamy na 1 godzinę. Powinno po tym czasie wyglądać jak by zaczynało się rozpuszczać.
3. Go garnka wlewamy litr wody i podgrzewamy ją na kuchence. Miskę z twarożkiem kładziemy na garnek i rozpuszczamy ser w kąpieli wodnej. Pod koniec najlepiej roztrzepać ser energicznie rózgą, żeby pozbyć się grudek oraz aby go dokładnie napowietrzyć, wtedy będzie bardziej puszysty.
4. Dodajemy kminek i curry. Mieszamy. Ser zdejmujemy z kąpieli i przekładamy do miseczki.
Hej.! Jestem Patka. Moja przygoda z gotowaniem zaczęła się dosyć dawno, jednak nadszedł czas na podzielenie się swoimi dziełami. Mam nadzieje że nie jedno z was z tego skorzysta. Chętnie doradzę każdemu. ;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz