sobota, 29 października 2016

55# Makaron z sosem pieczarkowym.

Szybki pomysł na szybki obiad :)

Składniki:
- 2l bulionu
- 500g pieczarek
- pęczek pietruszki
- 2 cebule
- jogurt naturalny
- 1 korzeń pietruszki
- sól, pieprz, vegeta
- 2 łyżki mąki-do zagęszczenia sosu
- opakowanie dowolnego makaronu (jednak najlepsze będą świderki lub rurki)

1. W bulionie gotujemy pietruszkę pokrojoną w kosteczkę, pieczarki oczyszczone i pokrojone w plastry lub jeśli są duże to w nieregularną kostkę i drobno posiekaną cebulkę.
2. Do 1/2szkl wody dodajemy mąkę i jogurt naturalny. Mieszamy i dodajemy do gotującego się sosu. Sos doprawiamy solą, pieprzem lub innymi ulubionymi przyprawami. Po zdjęciu sosu z ognia dodajemy posiekaną pietruszkę ;)

Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz