sobota, 27 lutego 2016

46# Galaretkowy zachód słońca

Składniki:
- 1 granatowa galaretka
- 1 czerwona galaretka
- kilka truskawek
- śmietana 30% w kubeczku
- mały jogurt naturalny
- kilka mandarynek

1. W szklance wody rozpuszczamy granatową galaretkę. Gdy wystygnie dodajemy jogurt naturalny i mieszamy do idealnego połączenia. Jeżeli całość nie wynosi 0,5l możemy dolać przegotowanej wody. (Jeśli płynu będzie więcej niż 0.5l, galaretka nie stężeje). Wlewamy do salaterek i umieszczamy w lodówce do stężenia.
2. Czerwoną galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy.
3. Na stężoną niebieską warstwę układamy truskawki i mandarynki. Pokrywamy je czerwoną warstwą do całkowitego pokrycia owoców.
4. Śmietanę ubijamy z łyżką cukru pudru. Dekorujemy kilkoma truskawkami. ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz